Waarom kiezen voor een sta-op stoel?

Home / Blog / Waarom kiezen voor een sta-op stoel?

Als je ouder wordt is het vaak het geval dat je lichaam wat stroever wordt. Vervelend natuurlijk, maar gelukkig zijn er een heleboel hulpmiddelen die ervoor zorgen dat je hier goed mee om kunt gaan. Begin je bijvoorbeeld moeite te krijgen met het opstaan uit een stoel? Dan is het slim om eens te gaan kijken naar een sta-op stoel. Het zal je verbazen hoeveel makkelijker deze je leven maakt als je fysieke klachten hebt. In deze blog lees je precies waarom je moet kiezen voor een sta-op stoel.

1. Een sta-op stoel laat je makkelijker opstaan

Het grote voordeel van een sta-op stoel is – de naam zegt het al – dat hij je helpt met opstaan. In de stoel zit een elektromotor verborgen die de stoel naar voren kantelt, waardoor je er zonder veel kracht te hoeven zetten uit op kunt staan. Op deze manier worden je spieren en gewrichten een stuk minder belast dan normaal.

2. Een sta-op stoel laat je comfortabeler zitten

Niet alleen het opstaan gaat beter met een sta-op stoel, ook het zitcomfort is een stuk hoger dan bij een normale stoel. Hij heeft namelijk verschillende standen die je kunt aanpassen om het jezelf zo comfortabel mogelijk te maken. Wil je zoveel mogelijk onderdelen van je stoel apart kunnen bedienen, dan is een elektrische relaxfauteuil een aanrader.

3. Minder last van je stuitje

Misschien herken je het wel: naarmate je ouder wordt krijg je steeds meer last van je stuitje. Dan ben je niet alleen, want dit komt heel vaak voor. Een sta-op stoel verlaagt de druk op je stuitje, door de grote zachtheid en de verschillende zitstanden.

4. Verbeterde vochtafvoer

Als je wat ouder wordt, breng je gemiddeld gezien steeds meer tijd zittend door. Doe je dit echter op wat minder kwalitatieve stoelen, dan kan er vochtophoping ontstaan. Dit noem je ook wel lipoedeem. Met een sta-op stoel kun je dit voorkomen, aangezien die ervoor zorgt dat je lymfevaten het vocht in je lichaam wel goed afvoeren.

5. Een sta-op stoel is een aanwinst voor je interieur

Vaak wordt nog wel eens gedacht dat sta-op stoelen ouderwets ogen en een smet zijn op je interieur. Maar niets is echter minder waar. De stoelen van tegenwoordig zijn voorzien van fraaie designs en passen prima in elk interieur. Doordat er zoveel verschillende soorten beschikbaar zijn, zit er altijd eentje bij die perfect bij je woning past.

Bekijk ook